Kiukkua

Pikku V:tä kiukuttaa tätä nykyä usein. On vaikea sanoa, onko se pääasiassa kaksivuotiaan tahtojen taistelua (terrible two, sanotaan täällä) vai jotain suuriin elämänmuutoksiimme liittyvää. Kinaa tulee vähän joka asiasta ja etenkin, jos hän ei ITSE saa tehdä jotain, mitä oli aikoinut. Vaikka ei osaisikaan ja varsinkin slloin. Hän on ollut nyt reilut kuukauden päivät kotihoidossa ja veikkaan, että pojalla on myös ikävä tuttuja päiväkodin touhuja ja kavereita. Yritämme toki käydä leikkipuistossa, mutta koska kukaan siellä ei puhu samaa kieltä kuin hän, kontaktit muihin lapsiin jäävät varsin vaisuiksi. Oli suorastaan liikuttavaa, kun eilen puistossa eräs äiti halusi opetella muutamia sanoja suomea voidakseen puhua pikku V:lle. Millaisen hymyn ”Mitä kuuluu” ja Hei hei ”saivatkaan aikaan!

Samaan aikaan suomen kieli tarkentuu ja kirjojen lukemisesta on tullut entistäkin mieleisempää. Tämän hetken suosikkikirjoissa on vähemmän kuvia ja enemmän tekstiä kuin kuukausi sitten. Myös hassut runot ja riimit naurattavat. Muillakin rintamilla on tapahtunut. Muutimme puolitoista viikkoa sitten uuteen kotiin ja minä aloitin ihan virallisesti työt.

1-DSCF4803

1-DSCF4818

1-DSCF5314

Yksi kommentti artikkeliin ”Kiukkua

  1. Voi pikkuista
    voi olla kyse molemmista vaihtoehdoista. Hienoa kun leikkipuistossa joku huomasi ja ilahdutti pikku-V:tä.
    Tsemppiä uuteen työpaikkaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s