Melkein valmis uusi koti

Alamme vihdoin asettumaan tänne Stanford Westin asuntoomme. Ensimmäiset pari viikkoa on ollut melkoista pää kolmantena jalkana juoksemista kaupoissa ja kaiken kasaamista ja asentamista. IKEA on ollut erittäin hyvä apu tässä asettautumisessa, mutta sentään onneksi aivan kaikkea ei ole tarvinnut sieltä hommata. IKEA on yllättänyt myös positiivisesti koti-ikävää potevan suomalaisperheen. Sieltä saa salmiakkimausteista lakritsia, suomalaista näkkileipää ja ruisleipätaikinan (lisää vain vesi!). Viime viikolla torstaina paistoin IKEA-ruisleivän ja vuorokautta myöhemmin ei leivästä ollut enää muruakaan jäljellä.

Olen erittäin vakuuttunut siitä että ei ole sattumaa että Legot ja IKEA:n kasattavat huonekalut ovat syntyneet lähellä toisiaan. 17:a huonekalua kasatessa ei ole alkanut rakentaminen vielä kyllästyttään – ja olen tuntenut samanlaista tyydytystä kuin Legoja rakentaessa! Onneksi IKEAsta saa myös akkukäyttöisen ruuvinvääntimen, joka auttoi mukavasti kootessa parisänkyä, jonka 150 ruuvia olisivat muuten kipeyttäneet ranteen varmasti. Parisängyn rakentaminen ei varmasti muuten olisi ollut lainkaan mahdollista, sillä Pikku V:n ollessa samassa huoneessa rakentamisesta ei tule mitään. Jos hän on hereillä, ruuvit ja tapit häviävät heti ja jos hän nukkuu, hän herää rakentamisen ääniin, joten rakentaminen onnistui ainoastaan jos Anne hoiti Pikku V:tä ja piti pois hänet makuuhuoneesta kasaamisen ajan.

Tämä asunto on aivan priimakunnossa – kaikki seinät ja ovet olivat maalattu ennen meidän tuloa. Hellan levyt vaihdettu, keittiöiden ja vessojen tasot vaihdettu etc. Asunnon kunnosta ei ole mitään valittamista. Mutta seinät ovat melkoisen heppoista tekoa. Täällä Kaliforniassa on tällä hetkellä menossa kylmimpiä päiviä vuosikausiin, joten nämä heppoiset seinät eivät oikein pidä lämpöä sisällä. Niinpä ensimmäinen netistä tilattu tuote, joka tänne saapui oli pieni 400W:n öljykiertoinen lämpöpatteri. Sitä käyttäessä ei tarvitse pitää äänekästä ilmalämpöpumppua päällä makuuhuoneessa unien aikaan. Kyseisestä rakkineesta löytyy kaksi asetusta: äänekäs ja erittäin äänekäs. Parkkipaikalla oleva roskapuristin kuuluu myös tänne asuntoon sisään, mutta onneksi sitä käytetään vain päiväsaikaan, jolloin ketään ei ole kotona, eiku…

Äänekkäitä ovat myös muut kodinkoneet. Mittasin 90 desibeliä tiskikoneen vieressä. Jos tiskikone päällä on avokeittiössämme, niin keskustelu pitää käydä huutamalla. Leffojen katsomista on turha edes suunnitella. Niinpä tiskikonetta on pyöritetty Pikku V:n päiväunien aikaan siten että kun mies on ensin nukahtanut, sen jälkeen 10 metrin päässä eri huoneessa olevan tiskikoneen voi laittaa päälle. Jos se on päällä silloin kun häntä yrittää rauhoitella unille, hän usein sanoo metelistä ”V:a pelottaa”. Pyykkikone ja kuivausrumpu ovat samaa erittäin äänekästä Whirlpoolin jenkkisarjaa. Kumma kun sama merkki Suomessa tuottaa normaaliäänentasoisia laitteita, mutta ilmeisesti täällä Amerikassa kaiken pitää olla suurta – myös metelin.

2 kommenttia artikkeliin ”Melkein valmis uusi koti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s