Monterey – Santa Cruz Roadtrip

Maanantai 18.2. on täällä päin kansallinen vapaapäivä, joten meillä oli oivallinen tilaisuus lähteä ensimmäiselle pitkän viikolopun autoretkelle uudella autolla. Buukkasin edellisenä tiistaina hotellin Montereystä lauantaista maanantaihin ja pakkasimme kamat lauantai-aamuna ja klo 10 olimme jo kiipeämässä kukkulan laelle päästäksemme valtatie 1:lle. Valtatie 1 kulkee pohjoiskaliforniasta eteläkaliforniaan rannikkoa pitkin ja on tunnettu uskomattoman komeista maisemistaan!

Tällä retkellä oli tarkoitus tutustua maisemiin ja nähtävyyksiin, mutta ottaa myös samalla tuntumaan uuteen autoon. Minua oli askarruttanut hieman auton kulutus, jota oli kovasti mainostettu hyväksi kokoluokassaan. Kukkulanlaelle päästyämme oli mileage lukema melkoisen heikko, mutta mäen juurella oli mittarissa taas hulppeat 35 mpg (6.7l/100km). Tuolta se laski alemmaksi vasta Santa Cruzin ruuhkissa ja koko reissun keskikulutus oli 30 mpg (7.8l/100km), mikä oli odotusteni mukainen.

Montereyhyn päästyämme päätimmekin ajaa samanien Carmeliin ja käydä kuuluisalla 17 Mile Drivella, joka kiertelee huikeista näkymistä toiseen Montereyn niemeä pitkin.

Montereyn hotellissa checkatessani sisään selvisi että olinkin buukannut vahingossa 16.3.-18.3. viikonlopun enkä 16.2.-18.2.! Viikonpäivät helmikuulla ja maaliskuulla kun täsmäävät näppärästi ja Hotels.com:in käyttöliittymästä ei silmilleni noussut että olinkin buukkaamassa väärää kuukautta! Kaikki Montereyn hotellit olivat täynnä, joten ajelimme takaisin Santa Cruziin, josta sain juuri ja juuri hotellin viimeisen huoneen.

Seuraavana päivänä päätimme sitten tutustua Santa Cruziin ja ajaa maisemareittiä pitkin takaisin. Kävimme tutustumassa Picchettin viinitilaan Santa Cruz-vuoriston laakson puoleisella rinteellä. Olimme kotona jo sunnuntaina klo 17. Pikku V ja minä olimme saaneet melkoisen lailla takapakkia flunssaamme, joten oli hyvä ettemme jääneet Montereyhyn palloilemaan pidemmäksi aikaa.

Retki ei mennyt aivan suunnitelmien mukaan, mutta oli kyllä muuten oikein onnistunut.

Kuvia maisemista ja matkaajista löytyy täältä.

Kotoa 17 Mile Drivelle:

Santa Cruzista Picchettin kautta kotiin:

Yksi kommentti artikkeliin ”Monterey – Santa Cruz Roadtrip

  1. Hei! Hauska nähdä retki kuvia!Kiitos niistä ja terveisiä paksujen hankien keskeltä. Ensimmäinen aurinkoinen päivä oli 19. 2.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s