Sopeutumisesta

Pikku V laskee Myyrän sormia juuri ennen päiväunille nukahtamistaan; ”Pikkurilli, Volvo, Lexus, Tesla ja mikäs tämä olikaan…ai niin Mini”. Pikku V on tästä Amerikkalaisesta autojen paljoudesta liikuttavan innoissaan ja hän on opetellut tarmokkaasti tunnistamaan automerkit. Ulkona V:n kanssa liikkuessa kuulee toistuvasti kysymyksen ”mikäs auto tuo on?” aina rasittavuuteen asti. Nyt hän kyllä jo tietää, että useimmiten ”Äiti ei tiedä”. Tällä hetkellä pikku V. osaa nimetä melkein kaikki ohiajavat autot, ei ainoastaan merkilleen, mutta kummallista kyllä, myös mallilleen (kuten Honda Odyssey, Toyota Sienna). Toisin kuin minä, joka tunnistan lähinnä kuplan. En oikein tiedä, mitä pikku V englannin kielestä ajattelee, mutta tällä hetkellä hän pärjää suomen kielellä eikä ole juurikaan osoittanut kiinnostusta englannin kielen opettelemiseen. Hän osaa muutamia tarpeellisia sanoja (bye bye, let’s go, high five) ja muutamia lauseita tutusta lastenlorusta (It was bedtime, No more monkeys jumping on the bed!). On mielenkiintoista nähdä, mitä tulevina kuukausina tapahtuu sekä auto- mutta ennen kaikkea kielirintamalla.

photo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s