Ei mutta lapsihan osaa ajaa!

Olemme viime päivinä harjoitelleet pikku V:n kanssa pyöräilyä. Hän on ajanut potkupyörällä 1v 10kk:sta asti ja nyt täällä kolmipyörällä ja hieman polkupyörällä apupyörien kanssa. Miehen taito ja vauhti on kasvanut koko ajan ja on ollut enää kyse siitä että milloin hän osaa yhdistää tasapainon ja polkemisen samaan aikaan.

Apupyöräisen polkupyörän ajaminen alkoi totuttaa V:tä väärään tasapainoon – hän nojasi mutkissa ulkomutkan puolelle. Tasapaino on ollut potkupyörällä potkiessa aivan ensiluokkaista, joten sitä tasapainoa olisi harmillista kadottaa. Kun irroitin apupyörät, huomasin selvästi että hänelle oli kehittynyt väärä kuva polkupyörän tasapainosta. Eikä polkemisestakaan ei tullut yhtään mitään. Seuraava askel oli sitten ottaa polkupyörästä polkimetkin pois, jolloin siitä tuli puhdas potkupyörä. Tällä V sitten opetteli tasapainon uudestaan uudella pyörällä.

Kun laitoin polkimet takaisin pyörään hän vielä potki kovasti maasta vauhtia eikä halunnut polkea. Tunne siitä että pyörä kaatuu jos jalat eivät ole maassa oli voimakas. Kaksi päivää sitten nostin satulan takaa pyörää hieman niin että V harjoitteli polkemaan paikallaan ilman apupyöriä. Ja sitten kun päästin irti ja tönäsin vauhtiin niin V lähti polkemaan yksinään ilman apupyöriä kuin vanha tekijä!

Tässä videonäyte:

Jarrutusta ja liikkeellelähtöä pitää vielä harjoitella tovin, mutta ei mitenkään huonosti alle 2v 8kk vanhalta pojalta!

Yksi kommentti artikkeliin ”Ei mutta lapsihan osaa ajaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s