Kirjaimia

Pikku V on viime aikoina alkanut osoittaa yhä enemmän kiinnostusta kirjaimiin ja numeroihin. A niin kuin Anssi, O niinkuin Outi, I niinkuin Isi, Ä niinkuin Äiti ja V niin kuin minun kirjain hän löytää kirjaimia tekstistä. Itse olin autuaasti tietämätön mistään kirjaimista ennen ala-asteen ensimmäistä luokkaa.

Tämän päivän suuri yllätys oli kun V piirteli liitutaululle soikion ja sanoi: O niinkuin Outi. Ja sitten hän piirsi pystysuoran viivan ja sanoi I niinkuin Isi. Sitten hän vielä pyysi näyttämään miten piirretään ”minun kirjain” ja A niinkuin Anssi.

Mitä ihmettä? eihän tässä vaiheessa vielä tarvitse olla kirjaimista kiinnostunut. Ei ainakaan Suomessa, mutta täällä rikkaimmat vanhemmat laittavat lapsensa sellaisiin ”preschool”eihin, joissa leikin avulla opetetaan lukemaan, kirjoittamaan ja laskemaan neljään ikävuoteen mennessä. Play based on muotitermi.

Jos poika haluaa kirjaimia oppia niin pitää käyttää tilaisuus hyväksi!

2 kommenttia artikkeliin ”Kirjaimia

  1. Kummipoikani kiinnostui kirjaimista lähes samaan aikaan kun oppi puhumaan noin pari vuotiaana. 4-v kerran maalta palatessamme Helsinkiin totesi ääneen Vierumäen kohdalla: ” Vierumäki kaskun ei Pierumäki” herättäen kanssamatkustajissa hilpeyttä ja ihmettelyä osaatko sinä jo lukea.
    Hyvä pikku-V:)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s