Mikä viikko!

Tällä viikolla on tapahtunut vaikka mitä. Maanantaina aloitettiin päiväkotiin tutustuminen. Kyseessä on siis preschool, joka kääntyy suomeksi esikouluksi, mutta kutsun sitä nyt päiväkodiksi, koska esikoulu tarkoittaa Suomessa jotain aivan muuta. Päivä päivältä pikku V oli pidemmän pätkän hoidossa yksin ja kyllä se jännittävää oli meille kaikille, mutta meni kohtalaisen hyvin. Iltaisin pikku V sanoi, että hän haluaa mennä uudestaan päiväkotiin. Se on varmaankin hyvä merkki.

1-DSCF6693

2-DSCF6696

Viime viikonloppuna minä ja pikku V saatiin flunssa, josta meistä nuorempi toipui todella nopeasti. Pian siihen sairastui myös Ville. Tiistaina olin kuumeessa ja kotona, mutta onneksi keskiviikkona olo oli jo parempi. Siis siihen asti, kun leikkasin ison haavan vasempaan käteeni, siihen peukalon ja etusormen väliin, ruisleipää leikatessani. Keskiviikkoaamu jatkuikin paikalliseen ensiapuun tutustumalla. Käteni kursittiin kokoon kuudella sievällä tikillä ja loppuviikko piti sitten selvitä yksikätisenä. Huomasin, että kahdelle kädelle olisi käyttöä yllättävän monessa puuhassa.

Torstaina oli merkkipäivä; pikku V:mme täytti kokonaiset 3 vuotta! Hän toivoi juhlia läheisessä leikkipuistossa ja luetteli naapurin lapsia, jotka  haluaisi kutsua syömään kakkua. Puistossa siis pidetään aika usein synttärijuhlia, joten siksi hän osasi toivoa tätä. Emmehän me hennonneet jättää synttärisankarin toivetta huomiotta, vaikka oltiinkin hieman kaavailtu, että josko tässä tilanteessa olisi selvitty yhdillä, jo Suomessa järjestetyillä, synttärijuhlilla. Niinpä sitten käytimme viikonlopun leipomiseen ja muihin synttärivalmisteluihin ja sunnuntaiaamuna juhlimme pikku V.:tä ihan oikeilla amerikkalaisilla synttärijuhlilla (mutta ilman lahjoja sankarille tai vieraille ja ilman pomppulinnoja!). Vieraina oli tuttuja naapurin lapsia ja myös muutamia uusia päiväkotikavereita vanhempineen.

3-DSCF6698

5-DSCF6706

6-DSCF6710

4-DSCF6705

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s