Hyvää Joulua!

Taas on vuosi Amerikan elämää takanapäin. Tämä toinen ulkomaan vuosi on ollut hyvin erilainen kuin se ensimmäinen. Ensimmäinen vuosi kului lähes kokonaan kaikkea uuta ihmetellessä ja käytännön asioita järjestäessa (Muutto! Asunto! Työlupa! Ajokortti! Uudet projektit töissä! Uudet työkaverit! Päivähoito pikku V:lle! Uusi kieli pikku V:lle! Oudot tavat! Oudot ruuat! jne jne). Nyt elämämme täällä on hyvässä järjestyksessä ja arki rullaa varsin hyvin. Pikku V:stä on tullut osaava ja ajoittain erittäin villi 4-vuotias, jolle kaverit ovat tärkeitä ja jolla on jo paljon omia ajatuksia ja pohdintoja. Vuoden hienoin yllätys oli Vuokko-Mummon vierailu huhti-toukokuussa! Nyt joulukuun alussa laajensimme Amerikan kiertuettamme osavaltioon nro 2: Vietimme rentouttavan viikon Hawaijilla, trooppisella Kauain saarella (lisää kuvia tältä reissulta seuraa hieman myöhemmin).

Kaikesta mukavasta huolimatta koti-ikävä on painanut allekirjoittanutta kuitenkin selkeästi enemmän kuin viime vuonna. Se on kyllä hieman outoa, koska luulisi, että sitä olisi kahdessa vuodessa jo ehtinyt kotiutuakin jonkun verran. Toki täällä on edelleen antoisaa olla (niin monella tavalla ja etenkin työn puolesta), mutta kun tämä ei tunnu kodilta. Tuntuu vähän niin kuin olisi muuten mukavalla retkellä, paitsi että se ei millään lopu. Tai loppuisihan se piankin, jos sitä vain päättäisi lähteä, mutta tuntuu että täällä on asiat ainakin toistaiseksi kesken. Joten retki jatkuu.

Joulu on ihan yllättäen jo parin päivän päästä. Me vietämme sitä tällä kertaa täällä Palo Altossa. On hassua, että olen asunut kotoa poissa jo 18 vuotta, mutta vasta tänä jouluna meillä on oma joulukuusi! Aikeissa on myös käydä joulusaunassa. (Edellisestä saunassa käynnistä onkin vierähtänyt jo vuosi). Albanysta pitäisi löytyä suomalaisten 30-luvulla rakentama sauna, jossa toivottavasti saa myös heittää löylyä.

Tänä vuonna joulukortit jäivät pöydän reunalle, joten haluan toivottaa kaikille ystäville ja sukulaisille Hyvää Joulua ja onnea uuteen vuoteen 2015!

DSCF2489
Hyvää Joulua Jurassic Parkista/Allertonin puutarhasta Kauailta! (Steven Spielbergin Jurassic Park elokuvassa vuodelta 1993, juuri tästä paikasta puun juurien välistä löytyi dinosaurusten munia, vaikka kaikken puistojen dinojen piti olla naaraita. ”Life found a way!”)
DSCF2956
Alligaattorin kanssa uima-altaalla!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s