Viisi ihanaa vuotta

Ensimmäinen pikku-Lego paketti
Ensimmäinen pikku-Legopaketti avattiin ihan oikeana syntymäpäivänä

Viisivuotispäivän aamu

Viime viikonloppuna juhlittiin pikku V:n kaverisynttäreitä. Pikkusiskon arvioitu saapumisaika osui niin lähelle pikku V:n oikeata syntymäpäivää, että siirsimme juhlat suosiolla elokuun jälkimmäiselle puoliskolle. Näitä juhlia kyllä odotettiinkin oikein toden teolla. Iso V ja Pikku V suunnittelivat juhlat ”Ryhmä Hau”- (koiranpennuista kertova lastenohjelma) teeman ympärille ja teemaan sopivat kutsukortit askarreltiin itse. Muuten yritimmekin sitten mennä sieltä missä aita on matalin.

DSCF5517

DSCF5508

DSCF5521

Vuokrasimme ”La Petit Playhouse”-nimisestä sisäleikkipuistosta kahden tunnin ajan synttärien juhlimiseen ja juhlien tarjoilut tilattiin tai ostettiin valmiina. Lapset saivat ensin kiipeillä, laskea mäkeä ja purkaa 5-vuotiaan loputonta energiaa tunnin ajan ja sen jälkeen syötiin välipalaa, juotiin kakkukahvit, sekä tietysti laulettiin onnittelulaulu päivänsankarille. Ensimmäistä kertaa emme kieltäneet synttärivieraita tuomasta lahjoja. Pikku V on nykyisin kovin tärkeänä antamassa syntymäpäivälahjoja kavereilleen – ajattelimme, että ehkä hän osaa odottaa niitä sitten jo myös itse. Tämän tuloksena meillä on nyt melkoinen lelukasa, jollaista meidän perheessä ei ole aiemmin edes nähty.

Pikku V:tä on harmittanut kun pikkusisko on saanut niin paljon huomiota sekä meiltä vanhemmilta, että muilta. Viikko sitten meillä juhlittiin pikkusiskon nimiäisiä ja silloin pieni oli tietenkin juhlien keskipiste. Nyt oli sitten isoveljen vuoro olla juhlittava. Pikkusisko oli hienosti synttärijuhlissa mukana ja nukkui tapansa mukaan koko kekkereiden ajan kantoliinassa.

DSCF5531

DSCF5525

DSCF5535
DSCF5541

Takana on pikku V:lle (ja meille vanhemmille!) muutenkin jännittävä viikko. Tiistaina hän aloitti esikoulun, joka sijaitsee Stanfordin kampuksen toisella puolella, joten sinne kuljetaan koulubussilla. Esikoulu kestää aamupäivän ajan (3.5 tuntia) jonka jälkeen hän menee pariksi tunniksi iltapäivähoitoon. Koulubussi tuo pojan kotiin vähän ennen kolmea. Ensimmäisenä päivänä Ville oli koko päivän mukana ja muina päivinä pikku V lähti eskariin reippaasti itsekseen. Laitamme myöhemmin kuvia ensimmäisestä eskaripäivästä. Meillä on nyt viisi ihanaa yhteistä vuotta takana pikku V:n kanssa ja tuntuu hyvältä huomata kuinka taitava, empaattinen ja fiksu 5-vuotias hänestä onkaan kasvanut!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s