Ihania asioita

Viime aikoina uutisissa on ollut paljon synkkiä uutisia, ja ehkäpä juuri siksi ja sen vastapainoksi olen yrittänyt ajatella elämässämme tällä hetkellä olevia hyviä asioita. Täällä blogissakin on tullut hyvin usein kirjoitettua juuri niistä asioista, jotka Amerikassa ja Kaliforniassa asumisessa erityisesti ärsyttävät. Täällä on kyllä myös paljon sellaista, mistä pidän ja asioita, joita varmasti ikävöin sitten kun emme enää asu täällä.

Tässä siis vaihteeksi lista ihanista asioista, joista osa on pieniä arkipäiväisiä mielen ilahduttajia, ja osa hieman isompia juttuja:

  • Hurja, hurjan kaunis luonto: vuoret, metsät, meri. Lenkkipolun varrella olen nähnyt monena päivänä kolibrin!
  • Auringon valo: sitä on on paljon ja se pitää mielen pirteänä.Screenshot 2015-09-04 22.27.30
  • Ystävälliset, paljon hymyilevät ihmiset: on oikeasti mukavaa, että ihmiset tervehtivät toisiaan ja muutenkin puhutaan muillekin kuin vain tutuille. Tätä ja tähän sopeutumista muuten pelkäsin etukäteen melkein eniten!
  • Lasten läsnäolon huomioiminen: lapsia tervehditään ja puhutellaan siinä missä aikuisiakin tai jopa useammin.
  • Jos joku asia on huonosti, toimitaan sen muuttamiseksi: olen törmännyt useasti tilanteeseen, jossa on otettu ”härkää sarvista” kun joku asia harmittaa. Tuntuu, että täällä Kaliforniassa kuulee valitusta aika harvoin (ihme kyllä, ainakin suomalaisen perspektiivistä tarkasteltuna!). Täältä löytyy sivusto, jossa voi auttaa heitä, joilla asiat ovat tällä hetkellä todella huonosti, heitä, jotka ovat menettäneet kaiken.
  • Fiksut palvelut ja yritykset: doordash (tuo ruokaa lähiravintoloista kotiovelle 45 minuutissa tilauksesta), earthbaby (noutaa kotoa ja kompostoi kompostoituvat, mutta tavalliseen kompostiin kelpaamattomat kertakäyttövaipat), uber (taksipalvelu loistavalla käyttäjäkokemuksella).
  • Hyvä ruoka ja etenkin herkulliset kasvikset ja hedelmät: esimerkkinä avokado, joka on pikku V:n ehdoton suosikki ruokapöydässä ja sattuu myös olemaan täällä kotoperäinen laji. Leivonnaisista suosikkeja ovat baagelit (bagels), kanelileipä (cinnamon bread) ja banaanikakku (banana bread).
  • Jännittävä työ ja mukavat työkaverit.
  • Nämä kolme:

Neiti-Vatén-San-Jose-newborn-photographer-14

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s