Syyskuun kuulumisia

Pikkuneidin syntymästä on tänään tasan 8 viikkoa. Näinä viikkoina täällä on kasvettu kovasti. Oikeastaan kasvuspurtti alkoi jo ennen hänen syntymäänsä: minä tietysti kasvatin vauvamasua 9 kuukautta, mutta nyt en tarkoita sitä. Pikku V:n otti huiman kasvupyrähdyksen heinäkuussa: poika näyttää heinäkuussa alussa otetuissa kuvissa paljon pienemmältä ja nuoremmalta kuin kuukautta myöhemmin. Jopa hänen tukkansa ja silmäripsensä ovat kesän aikana muuttuneet paljon paksummiksi!

DSCF5567

Myös pikkusisko on kasvanut hurjasti. Ihan pieniä vaatteita meillä ei hänelle ollutkaan varattuna, mutta ne vaatteet, jotka olivat 8 viikkoa sitten vielä kovin väljiä, ovat saaneet kummasti täytettä sisälleen. Pikkusisko on osoittautunut paljon nukkuvaksi, tyytyväiseksi vauvaksi. Hänestä on tulossa koko ajan tarkkaavaisempi ja hän on hereillä ollessaan kiinnostunut ympäristöstään, etenkin ikkunoista ja isoveljestä.

DSCF5626

Perheemme kasvoi vauvan syntymän myötä neljän hengen perheeksi. Etukäteen vähän arvelutti, että miten arki alkaa rullaamaan kahden lapsen kanssa, joiden ikäero on niin iso. Oikeastaan perhe-elämä vauvan ja 5-vuotiaan kanssa tuntuu parin kuukauden harjoittelun jälkeen yllättävän mukavalta. Vauva on ensinnäkin yllättänyt ihanuudellaan – jotenkin oli päässyt unohtumaan, miten ihana oma vauva onkaan! Pikku V taas on touhukas, hauska ja (alkupäivien mustasukkaisuuden jälkeen) vauvan suhteen erittäin kärsivällinen poika. Kärsivällisyyttä kyllä tarvitaankin, koska tekemiset Pikku V:n kanssa keskeytyvät aika usein vauvan vaatiessa hoitoa ja huomiota. Tälläisissa tilanteissa pikku V odottaa ja odottaa ja sitten taas jatketaan. Pikku V:stä on jopa tullut aika tarkka huomioimaan vauvan tarpeita; usein saan ohjeita, kuten: ”nyt pitäisi vaihtaa vaippa” tai ”nyt pikkusisko haluaa syliin”. Vauvan kanssa touhuamisen ohella on tosi mukavaa vaihtelua lennättää leijaa, pelata kimbleä tai katsoa vaikkapa ”Olipa kerran elämä”-jakso pikku V:n kanssa. Tällä viikolla on muuten katsottu jo kahdesti jakso: ”Mikä on solu?” Häntä myös kiinnostaa yhä enemmän laskeminen, lukeminen ja kaikenlainen rakentaminen.

Me vanhemmat olemme jaksaneet vauva-arkeen palaamista pitkän tauon jälkeen ihan hyvin, mutta kyllä täällä on väsymystäkin ilmassa. Ville hoitaa pikku V:n eskariin lähdön ja aloittaa aikaisin työpäivän, joten häntä taitaa väsyttää tällä hetkellä meistä eniten. Minä taas hoidan yöheräilyt. Niistä huolimatta olen jaksanut ihmeen hyvin. Ehkäpä imetyshormoneilla, auringon valolla sekä aamu-unilla on kaikilla osuutta asiaan.

Silloin kun pikku V syntyi, muutos arjessamme oli iso. Jotenkin elämä alkoi pyörimään täysin vauvan ympärillä ja vauvan rytmin mukaan – sitä ennen rytmin ja tekemiset oli saanut päättää itse. Huvittavaa kyllä, nyt meidän rytmiä ei niinkään sanele vauva, vaan pikku V:n koulubussin aikataulu! Pikku V on aina ollut aamu-uninen, joten jännitimme etukäteen, että miten poika herää niin ajoissa, että ehtii herätä, syödä aamupalan ja bussiin, joka lähtee 7.20. Huoli oli turha: koska pikku V:n iltatoimet alkavat tätä nykyä seitsemältä ja kahdeksalta hän on jo unessa, aamut ovat sujuneet pääsääntöisesti hyvin. Kello kolme kotiin palaa (useimmiten) iloinen ja reipas eskarilainen.

DSCF5494

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s