Töissä

Olen ollut nykyisessä työpaikassani jo yli kolme vuotta, mutta en ole kirjoittanut työstäni juuri mitään, vaikka sen takiahan täällä juuri ollaan. Tähän on varmasti suurimpana syynä se, että töistä kirjoittaminen tuntuu vaikealta. Ei ole ihan helppoa selittää millaista kasvimolekyylibiologian labrassa on ja mitä siellä tapahtuu. Työ, jota teen on tavallaan yksinäistä ja hidasta pipertämistä.  Se on silti myös jännittävin työ mitä tiedän, koska saan olla löytämässä jotain uutta ja jokainen päivä on erilainen. Pidän erityisen paljon juuri tästä labrasta, ohjaajastani ja mahtavista työkavereistani.

Viime viikolla ohjaajani Dominique piti tutkimusaiheestamme, kasvien kantasolututkimuksesta, puheen joka videoitiin. Tässä hän kertoo, miksi me tutkimme juuri kasvien kantasoluja. Puhe on nähtävillä kokonaisuudessaan täällä. Dominique on erinomainen puhuja ja esiintyjä, joten jos aihe kiinnostaa, kannattaa käydä katsomassa.

Tässä joitain tunnelmia ja kuvia viime viikolta. Ehkä muutama kuva kertoo enemmän kuin pitkät selitykset!

FullSizeRender

Matkalla töihin tuoksuu tätä nykyä hyvältä!

FullSizeRender (11)

Meidän asuinalueemme erottaa Stanfordin kampuksesta kuuluisa Sand Hill Road, jonka varrella sijaitsevat Piilaakson isoimmat pääomasijoittajat.

Muutama kuva kampukselta – pidän erityisen paljon oikeassa alakulmassa näkyvistä kivipenkeistä, joissa on kuvia tieteen suurista löydöksistä.

Meidän labra on tässä rakennuksessa. Syömme melkein ympäri vuoden lounasta rakennuksen sisäpihalla.

Ensimmäisessä kuvasta löytyy pipettejä, fiksattuja näytteitä ja siemenpusseja, toisessa ollaan konfokaalimikroskoopilla ja kolmannessa on laminaari steriiliä työskentelyä varten.

Kuvia lituruohosta (Arabidopsis thaliana) kasvatusmaljalla, mikroskoopin läpi katseltuna ja mullassa.

Päivä alkaa olla jo vähän pidempi eikä enää ole ihan pimeää kun tulen töistä kotiin. Loppu viikosta oli sateista, joten sain napattua kuvia komeista pilvistä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s