Hatunnosto demokratialle!

Marraskuussa Amerikassa järjestettiin presidentinvaalit, joiden tulos ei varmasti ole kenellekään epäselvä, Trump voitti. Kaliforniassa asuu paljon avarakatseista väkeä, joten täältä käsin on vaikeaa ymmärtää, että Trumpille ja hänen edustamilleen arvoille löytyi niin paljon kannattajia. Vaalien jälkeen tunnelma onkin ollut täällä Kaliforniassa varsin erilainen kuin aiemmin, lähinnä synkeä ja pelokas.

Vallan vaihdoksesta on tullut puhuttua viime kuukausina varsin paljon monella suunnalla. Mitä Trump presidenttinä tulee tarkoittamaan täällä Amerikassa? Entä millaisia muutoksia on luvassa kansainväliseen politiikkaan? Ja mitä käy ympäristöasioille? Työpaikkamme sähköiseen kalenteriin oli ilmaantunut merkintä tammikuun 20. päivän kohdalle: “Miettikää tapoja, joilla protestoida!” Edellisen viikon labrakokouksessa pomoni sanoi tukevansa meidän osallistumistamme mielenosoituksiin ja marsseille.

Eilen se sitten tapahtui; Amerikan presidentti vaihtui. Eilinen työpäiväni alkoi sillä, että työkaverini tarjoili tuoreita donitseja sanoen; jotain makeaa kamalan päivän iloksi. 11.30 koko ryhmämme osallistui mielenosoitukseen Stanfordin kampuksella. Tänään lauantaina ympäri maata (ja maailmaa) järjestettiin naisten marssi-tapahtumia, joiden tarkoituksena oli korostaa ihmisoikeuksien tärkeyttä. Me osallistuimme naisten marssille San Josessa. Marssiin osallistui 25 000 ihmistä, joista monet kantoivat kylttejä ja olivat pukeutuneet teemaväriin eli vaaleanpunaiseen. Paikalla oli toiveikas ja lämmin tunnelma. Ihmiset olivat selkeästi vihaisia tilanteesta, mutta eivät millään tavoin alistuneita tai valmiita luopumaan arvoistaan tai oikeuksistaan. Puheissa kuultiin tarinoita erilaisiin vähemmistöihin kuuluvista ihmisistä ja muistutettiin, että Amerikka koostuu nimenomaan suuresta määrästä erilaisia vähemmistöjä. Yksittäisten ihmisten osallistumisen ja vaikuttamisen tärkeyttä korostettiin ja muistutettiin, että Trump on vallassa (onneksi!) vain 4 vuotta.

Tässä muutamia otteita kylteistä:

Tiede ja järki ovat tärkeitä!

Naisten oikeudet ovat ihmisoikeuksia!

Rakkaus on rakkautta!

Minä valitsen demokratian, oikeuden ja myötätunnon –En Trumpkratiaa, ahneutta ja julmuutta!

Oikeus ja vapaus kuuluvat kaikille!

Me tulemme voittamaan!

img_5558

16196773_1231163533642531_219681872_o.jpgKuvan otti pikku V

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s